Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Άνοιξαν τα Τέμπη

Δόθηκε στην κυκλοφορία ξανά η κοιλάδα των Τεμπών, αφού οι εργασίες που έκαναν οι Ελβετοί ειδικοί σε συνεργασία με την κατασκευάστρια εταιρεία ολοκληρώθηκαν επιτυχώς. Οι ειδικοί ανατίναξαν έναν βράχο που ενδεχομένως θα δημιουργούσε πρόβλημα στο μέλλον ενώ τις επόμενες ημέρες θα γίνουν πρόσθετες εργασίες ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος πρόσθετων κατολισθήσεων.


Όπως αναφέρεται, βρέθηκε το σημείο από όπου αποκολλήθηκε ο βράχος (40 εκατοστών) και είχε ως αποτέλεσμα το κλείσιμο των Τεμπών για περίπου μια μέρα. Στο σημείο έγιναν οι απαραίτητες εργασίες και αφού ολοκληρώθηκαν αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία.
Επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση μετά την τελική επιθεώρηση το επίπεδο ασφάλειας της κοιλάδας κρίθηκε πως κινείται στα διεθνώς αποδεκτά επίπεδα.
Υπενθυμίζεται πως το απόγευμα της Παρασκευής (15/10), αποκολλήθηκε βράχος ο οποίος έπεσε στο οδόστρωμα και είχε ως αποτέλεσμα να προκαλέσει ζημιά σε ένα φορτηγάκι και να διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία ωστόσο το βράδυ της ίδιας μέρας αποφασίστηκε κλείσιμο των Τεμπών για προληπτικούς λόγους.
Μάλιστα, αργότερα ανακοινώθηκε πως λόγω των τελευταίων βροχοπτώσεων αποκολλήθηκε ο βράχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου