Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Radical SR3 SL, έκδοση δρόμου έτοιμη για αποκάλυψη!

Πόσοι από εσάς γνωρίζετε την Radical; Όσοι ασχολείστε με trackdays και ρεκόρ στην πίστα του Nurburgring θα την ξέρετε αφού με το SR8LM μέχρι πρότινος είχε τον ταχύτερο γύρο αυτοκινήτου παραγωγής προτού τον χάσει από το Pagani Zonda R.
Η Radical Sportscars λοιπόν αποφάσισε να βγάλει στην παραγωγή το SR3 SL, μια ειδική έκδοση δρόμου η οποία θα είναι εμφανώς προσανατολισμένη για trackdays. Θα την αποκαλύψει στην έκθεση Autosport International Show που θα γίνει στο Birmingham στις 13 του Γενάρη με τον κινητήρα του να πληροί τις προϋποθέσεις του Euro 5.
Πρόκειται για έναν 2.0λιτρο turbo EcoBoost κινητήρα άμεσου ψεκασμού απόδοσης 300 ίππων προερχόμενος από την αγωνιστική ομάδα της Ford RPE (Radical Performance Engines). Συνδυάζεται με ένα 6-τάχυτο σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων με paddles όπως αυτά τα μονοθεσίων της F1. Το βάρος του ανέρχεται μόλις στα 675 κιλά και μπορείς να φανταστείς τι θα κάνουν τα 300 άλογα μέσα στις πίστες.
Η Radical  θα προσφέρει επίσης ένα αγωνιστικό πακέτο για το SR3 SL το οποίο θα περιλαμβάνει τρεις ρυθμίσεις στον κινητήρα “road”, “wet” και “racetrack”, ντεπόζιτο εγκεκριμένο από την FIA, διπλή πίσω αεροτομή καθώς και αγωνιστικά ελαστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου