Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Συνετρίβη αεροσκάφος στο Πακιστάν -Έπεσε σε κτήρια


Και οι οχτώ επιβαίνοντες ενός μεταγωγικού αεροσκάφους είναι νεκροί, μετά από συντριβή λίγα δευτερόλεπτά μετά την απογείωση του στο Καράτσι.Υπάρχουν φόβοι για περισσότερους νεκρούς, καθώς το αεροσκάφος προσέκρουσε σε κτήρια της πόλης.
Το αεροσκάφος Ilyushin IL-76 είχε προορισμό το Χαρτούμ του Σουδάν και σε αυτό επέβαιναν οκτώ άτομα, σύμφωνα με τους αξιωματούχους.

Έπεσε πάνω σε κτίρια υπό κατασκευή στη συνοικία Νταλμάι, όπου υπάρχουν κατοικίες για στελέχη και γραφεία της πολεμικής αεροπορίας και του πολεμικού ναυτικού του Πακιστάν, κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο Τζίνα, σύμφωνα με αυτόπτες.

"Ανασύρθηκαν οι σοροί τεσσάρων ανθρώπων από την περιοχή. Διασώστες ψάχνουν ακόμα εάν και κατά πόσον υπάρχουν άλλες σοροί ή τραυματίες στα συντρίμμια", δήλωσε ο Σαντ Μασίχ, αξιωματούχος της αστυνομίας.

Δεν είναι σαφές εάν τα θύματα επέβαιναν στο αεροσκάφος ή βρίσκονταν στο έδαφος όταν συνετρίβη. "Δεν μπορούμε να πούμε ποιοι ήταν αυτοί οι άνθρωποι",, παραδέχθηκε ο Μασίχ. "Δεν είναι δυνατή η αναγνώρισή τους. Οι σοροί είναι εντελώς παραμορφωμένες".

Πρόκειται για το τρίτο αεροπορικό δυστύχημα μέσα σε τέσσερις μήνες στο Πακιστάν, μια χώρα 170 εκατ. πολιτών όπου τα ταξίδια μεταξύ πόλεων γίνονται συνήθως από αέρος. Το Ιλιούσιν είναι το δεύτερο αεροπλάνο που πέφτει μετά την απογείωσή του από το Καράτσι μέσα σε τέσσερις εβδομάδες.

Γιατροί που εργάζονται σε τοπικά νοσοκομεία είπαν ότι περίπου επτά άνθρωποι στο έδαφος τραυματίστηκαν και ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου μετέδωσε ότι είδε κομμάτια σάρκας να ανασύρονται από τα συντρίμμια.

"Ήταν ένα μεταγωγικό IL-76. Πήγαινε στο Χαρτούμ. Είχε οκτώ επιβαίνοντες"
δήλωσε ο Περβέζ Τζορτζ, εκπρόσωπος της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας του Πακιστάν.

"Απογειώθηκε από το Καράτσι στις 01:45 (22:45 το Σάββατο ώρα Ελλάδας) και ενάμισι λεπτό αργότερα συνετρίβη"
, πρόσθεσε.

Αυτόπτες περιέγραψαν τη φρίκη που ένιωσαν βλέποντας έναν τεράστιο φλεγόμενο όγκο να κινείται με μεγάλη ταχύτητα στο νυχτερινό ουρανό.

"Είδα μια μπάλα φωτιάς να πέφτει στο έδαφος", είπε ο γαλατάς Μοχάμεντ Ραΐς. Πήγαινε στο σπίτι του με το μηχανάκι αφού έκλεισε το κατάστημά του.

"Ήταν τεράστια και ερχόταν πάρα πολύ γρήγορα. Τρομοκρατήθηκα. Δεν μπορούσα να δω καθαρά τι ήταν. Έτρεξα να σώσω τη ζωή μου και μετά από μερικά δευτερόλεπτα άκουσα μια εκκωφαντική έκρηξη, αλλά χάρη στον Αλλάχ η ζωή μου σώθηκε και δεν τραυματίστηκα", συνέχισε.

Η έκρηξη μετά τη συντριβή ήταν τόσο ισχυρή που κάτοικοι πίστεψαν ότι είχε εκραγεί βόμβα, δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας Φαγιάς Λεγκάρι, που επιβεβαίωσε τον μέχρι στιγμής απολογισμό.

Η πυρκαγιά είχε εξαπλωθεί σε τέσσερις ως πέντε οικοδομές αξιωματούχοι είπαν ότι οι απώλειες θα ήταν πολύ περισσότερες εάν το αεροπλάνο έπεφτε πάνω σε πολυκατοικίες που βρίσκονταν σε μικρή απόσταση.

"Η συντριβή προκάλεσε μεγάλη φωτιά. Η πυροσβεστική είναι στο σημείο και προσπαθεί να κατασβέσει τις φλόγες αλλά η φωτιά είναι πολύ μεγάλη για να τεθεί γρήγορα υπό έλεγχο, θα πάρει ώρα", είπε ο Λεγκάρι. "Ήταν τεράστια η έκρηξη. Ο κόσμος νόμιζε ότι ήταν έκρηξη βόμβας. Η αστυνομία προσπαθεί να εκτιμήσει ποιος είναι ο αριθμός των νεκρών".
Και οι οκτώ επιβαίνοντες πρέπει να θεωρείται ότι είναι νεκροί, μετέδωσαν τα τηλεοπτικά δίκτυα Al Jazeera και Geo.

Τα αίτια της συντριβής του IL-76, που μετέφερε φορτίο 31 τόνων, δεν είναι γνωστά.

Κάτοικοι κοντινών κτιρίων πήγαν να περάσουν τη νύχτα με συγγενείς τους, ενώ η αστυνομία προέβη σε εκκενώσεις, σύμφωνα με τον Λεγκάρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου