Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Εφαρμογές για να μορφοποιήσετε το νέο προφίλ του Facebook!

Εφαρμογές για να μορφοποιήσετε το νέο προφίλ του Facebook

Παρόλο που υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό χρηστών του Facebook οι οποίοι είναι δυσαρεστημένοι με την νέα εμφάνιση της σελίδας του προφίλ τους, με την οποία και θα πρέπει να αρχίσουν να εξοικειώνονται, υπάρχουν μερικοί τρόποι να δώσετε ένα άλλο στυλ στη σελίδα σας στο Facebook. Στη συνέχεια θα δείτε μερικές εφαρμογές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αλλάξετε στυλ στη σελίδα του προφίλ σας.
Ο Γάλλος καλλιτέχνης Alexandre Oudin θεωρείται ότι είναι ο πρώτος χρήστης ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τη νέα εμφάνιση της σελίδας προφίλ του Facebook.
new-facebook-profile-oudin
Δείτε ακόμη μερικά ωραία παραδείγματα.
facebook-layout1
facebook-layout2
facebook-layout3
Αν θέλετε να δώσετε και εσείς ένα τέτοιο στυλ στη σελίδα σας, δείτε στη συνέχεια πως μπορείτε να το κάνετε.
Τρόπος 1: Με χρήση Photoshop
Κατεβάστε αυτό το PSD template και ανοίξτε το με Photoshop. Εισάγετε την εικόνα σας (700 x 500 pixels) σε ένα νέο layer και αλλάξτε το μέγεθος της εικόνας ή κινήστε την ώστε να ταιριάζει με τα έτοιμα κομμάτια του template. Μετά επιλέξτε "Save for Web". Η εικόνα σας, θα χωριστεί σε μικρότερα κομμάτια και θα αποθηκευτούν ως ξεχωριστά αρχεία.
psd-template
Αφού τελειώσετε, ανεβάστε τις φωτογραφίες στο Facebook, και βάλτε την μεγαλύτερη εικόνα (200 x 500 pixels) ως εικόνα προφίλ. Μετά επιλέξτε τις μικρότερες εικόνες (100 x 68 pixels) και κάντε tag σε αυτές με το όνομα σας ξεκινώντας από δεξιά προς τα αριστερά.
Τρόπος 2: Χρησιμοποιώντας εφαρμογές του Facebook
Ο απλός χρήστης του Facebook σίγουρα θα δυσκολευτεί να ετοιμάσει μια εικόνα όπως η παραπάνω με τη χρήση του Photoshop. Για αυτούς υπάρχουν πολλές εφαρμογές στο Facebook ώστε να φτιάξουν μια τέτοια εικόνα προφίλ. Όλες δουλεύουν με τον ίδιο τρόπο, ανεβάζετε μια εικόνα, την προσαρμόζετε σε μια φόρμα και μόλις τελειώσετε η εφαρμογή αναλαμβάνει τα υπόλοιπα. 
profile-maker
Ακολουθεί μια λίστα με 9 εφαρμογές για Facebook και σίγουρα υπάρχουν και άλλες.
  1. Profile Maker
  2. Profile Pane
  3. Profile PhotosBar
  4. Your New Profile
  5. Picturize.me
  6. Schweppes
  7. Profile-Banner
  8. FB Photo Magic
  9. Oudinizer

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου