Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

"Πράσινη" η Formula 1 από το 2013

"Πράσινη" η Formula 1 από το 2013

Η παγκόσμια ομοσπονδία του μηχανοκίνητου αθλητισμού αποφάσισε να θεσπίσει κανονισμό, ο οποίος θα υποχρεώνει τις συμμετέχουσες ομάδες του πρωταθλήματος να συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος.
Όπως ανακοινώθηκε, οι ομάδες που θα συμμετάσχουν τότε στο πρωτάθλημα από το 2013 θα είναι υποχρεωμένες να χρησιμοποιούν τετρακύλινδρους κινητήρες 1,6 λίτρων με υψηλή πίεση ψεκασμού έναντι των οκτακύλινδρων 2,4 λίτρων, με τους οποίους τρέχουν σήμερα.

Με τις νέες προδιαγραφές θα μειωθεί σημαντικά κατά 35% η κατανάλωση καυσίμου, αλλά ταυτόχρονα, παρότι το ανώτατο όριο περιστροφής θα πέσει από τις 18.000 στις 12.000 στροφές ανά λεπτό, η απόδοση θα παραμείνει στα τωρινά επίπεδα, εξασφαλίζοντας την απαιτούμενη ταχύτητα μέσα από το σύστημα ανάκτησης ενέργειας.

"Το Παγκόσμιο Συμβούλιο ενέκρινε την πρόταση για κινητήρες νέων προδιαγραφών λαμβάνοντας υπόψιν τη δέσμευση προς τη FIA για βελτίωση και αντιμετώπιση των αναγκών της αυτοκινητοβιομηχανίας", ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της παγκόσμιας ομοσπονδίας.

Από την ίδια χρονιά θα μεταβληθεί επίσης ο αριθμός των διαθέσιμων κινητήρων ανά μονοθέσιο, καθώς από τους οκτώ θα φτάσουμε αρχικά στους πέντε για την πρώτη χρονιά και στους τέσσερις τις επόμενες σεζόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου