Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Συμπτώματα γρίπης σε άνδρες με αλλεργία στο σπέρμα!

Στο σπέρμα έχουν αλλεργία ορισμένοι άνδρες κάνοντάς τους να εμφανίζουν συμπτώματα γρίπης (καταρροή, κόπωση, πυρετός) μετά από κάθε εκσπερμάτισή τους.
Σύμφωνα με ολλανδική μελέτη υπό τον καθηγητή Μαρσέλ Βάλντιγκερ του πανεπιστημίου της Ουτρέχτης υπάρχει μερίδα ανδρών που έχει αλλεργία στο ίδιο τους το σπέρμα με συμπτώματα που διαρκούν μέχρι και ένα μήνα!

Αυτά τα άτομα θα πρέπει να υποβληθούν σε μια θεραπεία «υπο-ευαισθητοποίησης» η οποία χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση αλλεργιών.

Το συγκεκριμένο σύνδρομο είναι γνωστό από το 2002 ως «σύνδρομο μετα-οργασμικής ασθένειας» ωστόσο με τις δύο έρευνες του Βάλντιγκερ αποδεικνύεται πως πιθανόν να μην οφείλεται σε ψυχολογικούς λόγους αλλά ότι προέρχεται από αλλεργία.

Μολαταύτα, η συγκεκριμένη πάθηση δεν είναι και τόσο διαδεδομένη στους γιατρούς ενώ πολλοί άνδρες δυσκολεύονται να μιλήσουν για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν.

Στις έρευνες συμμετείχαν 45 άνδρες που δεν εμφάνιζαν συμπτώματα όταν αυνανίζονταν αλλά μετά από ολοκληρωμένη σεξουαλική επαφή.

Το 88% αυτών παρουσίαζε αλλεργική από υπερ-αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματός τους.

Η προαναφερθείσα θεραπεία, όπου οι εθελοντές υποβλήθηκαν σε διαδοχικές εκθέσεις
στο σπέρμα τους έχει ως στόχο να μην υπεραντιδρά το ανοσοποιητικό σύστημα. Μετά από τέσσερα χρόνια, η συγκεκριμένη υπερευαισθησία είχε μειωθεί κατακόρυφα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου